נוימן, פרופ’ מיכה

נולד 17.6.1932 בברלין גרמניה

נפטר 25.4.2026 בישראל

 

הלך לעולמו פרופ’ מיכה נוימן, בוגר המכון שלנו ואחר כך גם חבר סגל בו. מיכה היה פסיכיאטר בכיר וניהל את בית החולים שלוותה בין 1986-1997.

מיכה היה בנם של אריך ויוליה נוימן, אנליטיקאים יונגיאניים בולטים. אריך נוימן היה בן טיפוחיו של יונג, אך גם התעמת איתו כאשר יונג שיתף פעולה עם הנאצים בשנות השלושים. אריך נוימן התיישב בתל אביב אך נפטר בטרם עת.

מיכה בחר במסלול עצמאי, ובעת הכשרתו במכון הפסיכואנליטי עבר אנליזה אצל ד”ר משה וולף, ממייסדי הפסיכואנליזה בארץ והאנליטיקאי הבכיר בתל אביב (בן דורו של מקס אייטינגון, מייסד החברה והמכון, שחי ועבד בירושלים). מיכה התעניין מאוד במורשתו, ופרסם ב”שיחות” מאמרים מעניינים הן על יחסי פרויד ויונג והן על יחסיו של אריך נוימן עם יונג.

כאשר למדתי במכון לימד מיכה, יחד עם ידידתו הקרובה ברכה גאוני, סמינר על הגישה הפסיכואנליטית בטיפול קבוצתי. זכור לי יחסם המכבד והענייני למשתתפי הסמינר.

במדור “לזכרם” באתר החברה מופיעים הספדים אישיים לבביים של מיכה על שמאי דוידסון, קודמו בניהול שלוותה, שמת במפתיע, ועל ברכה גאוני, שותפתו לדרך מאז שהיו שניהם מתמחים צעירים בבית החולים גהה. הטקסט האחרון מעניק לנו גם תמונה אוטוביוגרפית על דרכו המקצועית של מיכה עצמו.

עמנואל ברמן