פותחים חלון לפסיכואנליזה

.
סדרת הרצאות שמציעה טעימות תיאורתיות והצצה אל חדר הטיפולים הפסיכואנליטי

התכנית מיועדת לסטודנטים, מתמחים, מטפלים ולבעלי עניין מקצועי בחשיבה הפסיכואנליטית.
ההרצאות עוסקות בתשתית החשיבה הפסיכואנליטית, ומשלבות נושאים תיאורטיים עם חוויות ודוגמאות מחדר הטיפול. לאחר ההרצאה מתקיים דיון פתוח עם המשתתפים על נושא ההרצאה בפרט, ועל פסיכואנליזה בכלל. ההרצאות ניתנות על- ידי פסיכואנליטיקאים בכירים מהחברה הפסיכואנליטית בישראל.

 התכנית מתקיימת בזום, אחת לחודש, בימי רביעי בין השעות 20:30-21.45
ההרשמה החלה

לתשלום לסדרה בת 6 הרצאות הינו 160 ש”ח  –  לחץ כאן
תשלום להרצאה בודדת 30 ש”ח  –   לחץ כאן

תנאי תשלום וביטול

תכנית ההרצאות

לאור המצב הביטחוני, יש לשים לב לשינויים במועדי ההרצאות

                                          

8.11.23    “מרחב מרסופיאלי (כיסי)” / יואל מילר (לאור המצב, ההרצאה נדחתה לתאריך 20.12.23)

בהרצאה זו אבחן את השימוש בוואטסאפ כמרחב כיסי משותף למטפל ולמטופל וכהבניית אני-עור במצבים בהם היה חסר. אראה כיצד שימוש בכלי זה משמש מרחב של התמזגות ומונע פרידה ומרווח בטרם זמן באופן תקשורתי המסייע להתפתחות נפשית ומתניע התפתחות סימבולית ומשחקית.

 20.12.23   Exit Lines and Exit Phenomena” / צילי  גרנק (ההרצאה התבטלה. הודעה על הרצאה חלופית, תתפרסם בהמשך)

הרצאה זו תעסוק באתגרים ובמורכבויות הניצבים בפנינו כשהמטופל אומר דבר מה או מוסר מסר לא וורבלי על סף הדלת, אחרי שהפגישה לכאורה כבר הסתיימה. אנסה להשתהות במחוזות סף אלה ולהתייחס לקושי של המטפל להבין את המתרחש ולהתייחס אליו.

10.1.24   “על היכולת (ואי-היכולת) לחלימה ותנועה במצבי נפש מיניים ” / ענת שומן

בהרצאה זו אבקש להציע כמה מחשבות פסיכואנליטיות על האפשרות לנוע בתוך מצבי נפש מיניים, בזיקה ליכולת לשאת אחרות (Otherness) בנפש. מתוך כך אתאר מצבי נפש מיניים קפואים וחזרתיים כדוברי שפה פסיכוסומטית אשר ׳מחזיקה׳ רישום קונקרטי של מפגש טראומטי עם אחרות. בהמשך אתייחס לאופנויות נוכחות והתערבות אשר עשויות לקדם שינוי נפשי, יצירת תנועה באזורי נפש נוקשים ורווי חרדה כביטוי של התפתחות והרחבת העצמי.

13.3.24  “מחשבות על השפה במרחב הפסיכואנליטי: שפת-אם, שפה שניה והטרנספרנס לשפה” / יוליה זרצקי

בהרצאה אתייחס להשלכות השימוש בשפת-אם או בשפה שניה – שפה שנרכשה יותר מאוחר בחיים, לרוב בעקבות הגירה – דרך חוויית ההעברה וההעברה הנגדית במפגש האנליטי, וכן באמצעות התהליך שעובר המטופל באנליזה. בהרצאה אתייחס גם לאיזו שפה אנחנו מקשיבים במפגש עם המטופל.
אביא דוגמאות מהספרות הפסיכואנליטית, וינייטות מהקליניקה, וגם דוגמה אישית שלי כמטפלת ומטופלת בשפות שאינן שפת האם שלי.

10.4.24 “האם האמת משנה? העולם הפנימי במשטר רודני” / תמי דרור שיבר

בהרצאה אתאר את האופן בו שילטון רודני המתבסס על כוח, שקר, דיסאינפורמציה ושליטה על המחשבות משפיע על הנפש. כשהמסר השילטוני הוא שאין לחשוב באופן עצמאי, להסתקרן, להטיל ספק ולבקש אחר האמת, ההנהגה למעשה אוסרת על האזרחים לראות את המציאות כמות שהיא ובכך מעוורת את עיניהם ומעוותת את תפיסתם. אני רוצה להציע שסובייקט הגדל באווירה כזאת מפנים את האספקטים המעוורים שהשלטון מפעיל עליו  והם פועלים בנפשו באופן שאותו אני מציעה לכנות “האובייקט המעוור המופנם”.  אמחיש את הדברים באמצעות דוגמה קלינית המורכת מכמה מטופלים, שאת פרטיהם הסוויתי ומסיפוריהם שזרתי את המקרה שאציג, כמובן – כדי לשמור על הסודיות.  עם זאת – המקרה מחזיק אמיתות טיפוליות שאכן אירעו, כך שזוהי אגדה שאירעה באמת.

22.5.24    ” ויהי במחצית הדרך של חיינו”: מחשבות על המידלייף” / אורנה לירון בורנפלד

המידלייף, אמצע החיים הוא מרחב פסיכולוגי בו המציאותיות והבלתי נמנעות של המוות האישי נהיות עובדה. ההכרה בסופיות מטלטלת איזונים קודמים, הפצע הנרקסיסטי נפתח מחדש בתנאים אלו, והעיסוק בנושאי ערך עצמי, זוגיות ומיניות נהיה דומיננטי, כמו גם העיסוק בהתמקמות הבינדורית המחודשת, בין ההורים המזדקנים לילדים שגדלים. אתן טעימה מהעבודה עם נושאים אלו בקליניקה.