מרכז הלימודים של החברה הפסיכואנליטיקאית בישראל, מזמין אתכם להצטרף
למפגשים של אנשי הטיפול באזורכם עם פסיכואנליטיקאים מורים ומדריכים.
בשנת הלימודים תשפ”ג 22-23 יתקיימו 3 מפגשים בשעות 19:45-21:45.
האירועים יתקיימו פנים אל פנים בבית האומנים בנגב, רחוב האבות 55, העיר העתיקה, באר שבע
ניתן להירשם לכל הסידרה או למפגש בודד
מחיר לסדרה כולה 75 ₪ – להרשמה לחץ כאן
מחיר להרצאה בודדת 35 ₪ – להרשמה לחץ כאן
ההרצאות:
11.12.22 “טיפול כוללני בילדים עם פגיעות קשות“
המפגש יכלול הרצאה מאת ג‘ראר פולבר מהחברה הפסיכואנליטית וחומר קליני מהיחידה לטיפול יום במרפאת טל לילדים ונוער, המרכז לברה”נ באר שבע. ההרצאה תעסוק בחשיבה הפסיכואנליטית בטיפול המוסדי.
“אדבר על ילדים וילדות נערים ונערות הסובלים מחבלה התפתחותית מוקדמת וזקוקים לטיפול כוללני כדי לשקם את העצמי החבול. אשתף בתרומתה של החשיבה הפסיכואנליטית להבנת הפגיעות המוקדמות וגיבוש עמדה טיפולית”.
ג‘ראר פולבר, פסיכולוג קליני ופסיכואנלטיקאי, מנחה ומדריך בחברה הפסיכואנליטית, מנכ“ל לשעבר של מוסד הילדים “הרי ירושלים” ( בני ברית) מלמד ומרצה בתוכניות שונות של המכון הפסיכואנליטי, מרכז ויניקוט, ובית הספר לפסיכותרפיה מרכז קאסל.
14.3.23 “משולש זה כואב – על כאב נפשי במרחב השלישיות“
המפגש יכלול הרצאה מאת ד“ר נועה בר– חיים מהחברה הפסיכואנליטית וחומר קליני של נציגת המרכז הטיפולי של סאמיט באר שבע.
ההרצאה תעסוק בכאב הנפשי המצוי בליבו של אחד ה”מבנים” האנושיים הבסיסים ביותר – המשולש . הממשי והמדומיין.
“אתבונן על הכאב הנפשי המוכר לכולנו – דרך מושגיו של רוזנפלד על המבנים ההגנתיים – עור דק/עור עבה, ודרך החיבור שבריטון עושה בין הרגישויות הנרקיסיסטיות האלה והצורך להתמודד עם קיומו של ‘שלישי’. בנוסף אציע לחשוב על הקשר בין מנגנון ה’אחזקה העצמית’ והמשולשים המוקדמים ועל האופן שבו ה’עמדה השלישית’ חיה בתוכנו כמטפלים ומעצבת את האופן שבו אנחנו מעודדים- מעכבים התפתחות עמדה שלישית אצל מטופלינו”.
ד“ר נועה בר חיים, פסיכיאטרית ופסיכותרפיסטית, מתמחה בכירה במכון הפסיכואנליטי הישראלי. מלמדת בתוכניות הליבה התלת שנתית לפסיכותרפיה, ובתוכנית המעשה הטיפולי של מרכז הלימודים. עובדת בקליניקה פרטית בירושלים.
31.5.23 הילכו שניים יחדיו בלתי אם נועדו? על העברה והעברה נגדית ארוטית
המפגש יכלול הרצאה מאת ד”ר ענת פלגי–הקר מהחברה הפסיכואנליטית בישראל וחומר קליני של ‘עמך באר שבע’.
ההרצאה תעסוק במעמדה של המיניות בקליניקה הפסיכואנליטית היום. התיאוריה הקלאסית (פרויד) מתבססת על מודל של יצרים, ועל כן מעמדה המרכזי של המיניות ברור. בעשורים האחרונים התרבו המודלים הפסיכואנליטיים שאינם מציבים את היצרים במרכז, ומעמדה של המיניות בתיאוריה הלך ונדחק לשוליים. אציג את המעבר ממופעי המיניות הדחפית להדגשת צרכי העצמי. מהלך שהעלים את המיניות ובמקומה מופיע דגש הולך וגובר על מצבים מנטאליים ראשוניים, על צרכי בטחון ותלות, ועל הדיאדה אם-תינוק.
באיזו שפה נדבר אם כן היום על המפגש בקליניקה? על העברה והעברה נגדית. האם אכן יש הבחנה ברורה בין העברה ארוטית “טהורה” (ייצרית), לבין ביטוי מיני של צרכי עצמי או צרכים ראשוניים אחרים (כלומר – בין סקס לסקסואליזציה?). ואם אין הבחנה, למה להקשיב ומה לפרש? ההרצאה תציג את השאלות הללו דרך התיאוריה הפסיכואנליטית ודרך מופעים של סוגיות אלו בקליניקה.
ד”ר ענת פלגי-הקר הנה פסיכואנליטיקאית מנחה בחברה הפסיכואנליטית בישראל. מורה ומדריכה במכון הפסיכואנליטי, במסלול קליין ובמסלול פרויד, התוכנית לפסיכותרפיה, אוניברסיטת ת”א. מחברת הספר “מאי-מהות לאימהות”, הוצאת עם עובד, 2005.