החברה הפסיכואנליטיקאית בישראל בשיתוף עם ‘משאבים’, מזמינה אתכם להצטרף למפגשים של אנשי הטיפול באזורכם עם פסיכואנליטיקאים. בכל מפגש תתקיים הרצאה של פסיכואנליטיקאי ויובא חומר קליני לדיון על ידי מטפל.ת מנוסה מאזור הצפון.
בשנת הלימודים תשפ”ד 2023-2024 יתקיימו 4 מפגשים. האירועים יתקיימו פנים אל פנים בבית משאבים בקרית שמונה.
ניתן להירשם לכל הסידרה או למפגש בודד
מחיר לסדרה כולה 100 ₪ – להרשמה לחץ כאן
מחיר להרצאה בודדת 35 ₪ – להרשמה לחץ כאן
ההרצאות:
2/11/23 טראומה – אורה זילברשטיין
אנו רגילים לחשוב על טראומה כתגובה נפשית לאירוע חיצוני. במשמעותה המקורית של הטראומה האירוע חייב להיות קיצוני מבחינה אובייקטיבית, ולאיים על שלמותו הגופנית של הפרט. כפי שעולה מעיון ב-DSM, גורמי הטראומה קשורים למוות, פציעה חמורה, או איום אחר על שלמות הגוף.
יחד עם זאת, מושג הטראומה התרחב בשפה ובתרבות, ובפסיכולוגיה. בשפת היומיום אנו מרשים לעצמנו לומר “טראומה” גם כשלא מדובר באיום פיזי, גם כשהאיום אינו נתפס בהכרח כקיצוני באופן אובייקטיבי; ובחשיבה הפסיכואנליטית, אנו חושבים במונחים של “טראומה” גם כשהאיום כלל אינו ממקור חיצוני. בהרצאה נחשוב על משמעות מרחיבה או מטאפורית ל”טראומה”, דרך דוגמאות קליניות קצרות שידגימו את תגובת הנפש לאירועים מערערים ממקור חיצוני ופנימי (תוך-נפשי).
אורה זילברשטיין, פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית ילדים ומבוגרים.
מתרגמת ספרות פסיכואנליטית.
עובדת בקליניקה פרטית. מלמדת ומדריכה במסגרות שונות.
28/12/23 ‘החיים בקלאוסטרום’ – ד”ר איתמר לוי
בהרצאה יוצגו קטעים מאנליזה של מטופל סכיזואידי מרוחק ומנותק רגשית שסבל מטראומה מצטברת בילדותו ובנעוריו. בעזרת יישום חופשי של מודל הקלאוסטרום של דונלד מלצר, ומתוך דגש על תכונות המרחב הנפשי, מתוארת החוויה של חיים בתוך מרחבים סגורים ונוקשים ללא תחושת חופש או הכרה באחר.
ד”ר איתמר לוי מבקר אמנות ואנליטיקאי מנחה בחברה לפסיכואנליזה בישראל
4/4/24 ‘כפיית החזרה – מחשבות על תיאורה וקליניקה מזווית פסיכואנליטית’ – יעל קירש
“מדוע בני אדם חוזרים לא פעם כנכפים דווקא על ההתנסויות ההרסניות, ומשחזרים במהלך חייהם מערכות יחסים המעוותות את הסיטואציות המכשילות, שמעוררות בהם את התחושות הקשות והמזהמות ביותר?” שואל דוד גרוסמן (2005) בספרו ‘דבש אריות’ (קולקר, 2011).
מדוע זוועות המלחמה ישובו ויחזרו כביעותי לילה וכהבזקי זיכרונות קטועים? מדוע התינוק שנשמט ונדחה ישחזר שוב ושוב התרחשויות אלה במערכות היחסים הבוגרות שלו? ומדוע הנער הצעיר שאיבד את אביו בקרב יחזור בדמיונו שוב ושוב אל אותו לילה בו קיבל את הבשורה המרה והמזעזעת?
לשאלות אלה, שאלות אודות כפיית החזרה, אתייחס בהרצאה.
יעל קירש גולדשטאוב, פסיכולוגית קלינית מדריכה ופסיכואנליטיקאית בחברה הפסיכואנליטית בישראל. חברה בוועדת מרכז הלימודים של החברה. מורה ומדריכה במרכז הלימודים, בהלפבא, במרכז ויניקוט ובתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל אביב במסגרת התוכנית ללימודים מתקדמים פרויד וממשיכיו. עובדת בקליניקה פרטית באבן יהודה.
6.6.24 הבניית נפש – טיפול פסיכואנליטי בילדים עם טראומה התפתחותית – עידית דורי
טיפול פסיכולוגי בגישה פסיכואנליטית בילדים הסובלים מחסר וחסך התפתחותי נועד לארוג חיבוריות ראשונית של הגוף לחווית עצמי, לאובייקט וכלפי המציאות. בהרצאה אביא סוגיות טיפוליות הקשורות במסגרת הטיפול, וביחסים הטיפוליים, משולבות בדוגמא קלינית.
עידית דורי – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית של מבוגרים וילדים, רכזת שותפה של התכנית לחשיבה התפתחותית פסיכואנליטית על עבודה עם ילדים ונוער במרכז הלימודים של החברה הפסיכואנליטית, שותפה בהקמה ומדריכה את פרוייקט ‘לכל נפש לילדים’ לגיל הרך במרפאה ההתפתחותית של משרד הבריאות בחיפה, מלמדת בתכנית ‘זרמים’ בבית ספר לפסיכותרפיה של אוניברסיטת חיפה, גרה ועובדת בקליניקה פרטית בזכרון יעקב.